2009. február 4., szerda

Almás-káposztás pulykacomb


Ezt ettük tegnap és ma.
Régen nem szerettem a savanyúkáposztát, most annál inkább nyersen és főzve egyaránt.
Ez a recept azért kedvemre való mert egyszerű, korán elő lehet készíteni és ha aktuális akkor már csak a sütőt kell begyújtani, jó nagy adagot lehet belőle csinálni, felmelegítve is jó, eképpen akár egy főzés nélküli szabadnapot is tudok csinálni magamnak.
Hozzávalók: (nem írok pontos mennyiségeket, mert nem fontos)
- savanyúkáposzta
- egy-két nagy pulykacomb
- alma (2-4 db)
- vörösbor vagy fehérbor vagy martini (kb 2 dl)
- 1 nagy vöröshagyma
-5-6 gerezd fokhagyma
- só, bors, szegfűbors, majoranna
- húsos szalonna
- napraforgó vagy olivaolaj
Először felkockázom a szalonnát és kevés olajban megpirítom, ráteszem a pulykacombot és azt is megpirítom mindkét oldalról. Beledobom a négyfelé vágott vöröshagymát, a szétnyomott fokhagymát, sózom, borsozom, majorannát szórok rá.
Közben négyfelé vágom héjastól az almát és kivágom a magházat.
Ha római tálban készítem, akkor azt 10 percre beáztatom hideg vízbe.
A római tál aljába terítem a savanyúkáposztát (előtte ki lehet mosni), közé az almadarabokat és a szegfűborsot (6-10 szemet)
Ráteszem a pulykacombot a hagymával, szalonnával, zsiradékkal együtt.
Az egészet meglocsolom a fent említett italok egyikével.
Sütőbe teszem és sütöm. A római tálban másfél-2 óra múlva lesz finom puha.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése